Skip to content

www.placemakert.nl

De Carnisser Keuken en Buurtoven

De Carnisser Keuken is een wijkrestaurant in de Ebenhaëzerstraat. “We zijn een plek voor de wijk”, vertelt initiatiefnemer Rob Dijkstra, “én door de wijk”. “De buurt komt samen voor een gezonde en voedzame maaltijd voor een relatief lage prijs. We werken samen met wijkkoks en wijkbakkers en koken met verse ingrediënten. We serveren veel vegetarische maaltijden, maar ook een Hollandse pot met vlees en groente. We zijn open van donderdag t/m zondag en op woensdag organiseren we geregeld culturele activiteiten, samen met wijkbewoners. De Carnisser Buurtoven is de mobiele oven van de wijk voor pizza’s en brood die gebruikt kan worden door bewoners, organisaties en de gemeente. Rondom de warmgestookte oven ontstaan er gesprekken. Ik coördineer de Buurtoven die ingezet wordt voor bijvoorbeeld straatfeesten en bijeenkomsten van de gemeente.”

De Carnisser Keuken is een wijkrestaurant in de Ebenhaëzerstraat. “We zijn een plek voor de wijk”, vertelt initiatiefnemer Rob Dijkstra, “én door de wijk”. “De buurt komt samen voor een gezonde en voedzame maaltijd voor een relatief lage prijs. We werken samen met wijkkoks en wijkbakkers en koken met verse ingrediënten. We serveren veel vegetarische maaltijden, maar ook een Hollandse pot met vlees en groente. We zijn open van donderdag t/m zondag en op woensdag organiseren we geregeld culturele activiteiten, samen met wijkbewoners. De Carnisser Buurtoven is de mobiele oven van de wijk voor pizza’s en brood die gebruikt kan worden door bewoners, organisaties en de gemeente. Rondom de warmgestookte oven ontstaan er gesprekken. Ik coördineer de Buurtoven die ingezet wordt voor bijvoorbeeld straatfeesten en bijeenkomsten van de gemeente.”

Line_black_B

Proces

Line_black_B

Het verhaal van Rob

“Voor mij gaat placemaking over de permanente kracht. Op een permanente manier bijdragen aan de buurt. Het is interessant om te zien hoe het sociaal maatschappelijke collectief zich steeds verder uitbreidt. Eerst waren mijn vrouw en ik er, toen de wijkbakkers, de wijkkoks en nu hebben we sinds kort ook wijktuiniers. We werken gezamenlijk bij de Groene Oase op een stukje grond; de opbrengsten gebruiken we in het restaurant. Het wijkrestaurant is de kern van dit netwerk.”

“Mensen willen graag bijdragen, je moet ze alleen zien te bereiken.”

Rob Dijkstra – Stadmaker

“Voor mij gaat placemaking over de permanente kracht. Op een permanente manier bijdragen aan de buurt. Het is interessant om te zien hoe het sociaal maatschappelijke collectief zich steeds verder uitbreidt. Eerst waren mijn vrouw en ik er, toen de wijkbakkers, de wijkkoks en nu hebben we sinds kort ook wijktuiniers. We werken gezamenlijk bij de Groene Oase op een stukje grond; de opbrengsten gebruiken we in het restaurant. Het wijkrestaurant is de kern van dit netwerk.”

“Mensen willen graag bijdragen, je moet ze alleen zien te bereiken.”

Rob Dijkstra – Stadmaker

Line_black_B

Analysetabel

Line_black_B

Locatie en projectgegevens

Meer info:
Klik hier voor de instagram pagina van de Carnisser Keuken.

Meer info:
Klik hier voor de instagram pagina van de Carnisser Keuken.

Line_black_B